YRITYKSILLE

Riihimäki
11.-27.10.2013

Art Häme 2013 etsii yhteistyökumppaneita

Art Häme on hämäläisiä kaupunkeja vuorovuosin kiertävä kulttuuritapahtuma. Ensimmäinen festivaali järjestettiin vuonna 2009 Riihimäellä. Sen jälkeen tapahtuma on järjestetty Forssassa, Hämeenlinnassa ja Lahdessa.

Art Häme palaa Riihimäelle 11.-27. lokakuuta, 2013.

Art Hämeestä ollaan tänä vuonna rakentamassa helposti lähestyttävää, kaikkien kaupunkilaisten tapahtumaa. Mukana menossa on vapaan kentän taiteilijoiden ja kulttuuriyhdistysten lisäksi kouluja ja päiväkoteja, vanhus- ja nuorisotyön yksiköitä sekä kaikki kaupungin kulttuuritalot ja-oppilaitokset. Taiteilijavieraita tapahtumaan on saapumassa aina ulkomaita myöten. Käsillä on siis varsin mittava tapahtuma. Keskeisenä ajatuksena onkin osallistaa – kokijoina ja tekijöinä – niin suuri osa kaupunkilaisista kuin ylipäätään on mahdollista. Pyrimme tavoittamaan myös sellaisia ihmisiä, jotka yleensä eivät vieraile kulttuuritapahtumissa. Esimerkiksi matkakeskuksen parkkihallin Art Häme Drive In on esimerkki kohteesta, jossa on helppo poiketa vaikkapa kauppamatkan yhteydessä – ja jonka huomioarvo on taattu. Runsas ja tasokas tarjonta takaa, että Riihimäelle on odotettavissa myös runsaasti ulkopuolisia vierailijoita. Ja kun tapahtuman ensimmäinen viikko osuu samaan aikaan syyslomien kanssa, Art Hämeen näyttelyihin, konsertteihin, työpajoihin ja tapahtumiin on odotettavissa reilun kahden viikon aikana tuhansittain kävijöitä!

Lisärahoitusta ja -tukea kaivataan kipeästi

Keskeisinä tapahtumapaikkoina kaupungin kulttuuritalojen ja -tilojen lisäksi ovat Riihimäen rautatieasema, Matkakeskus ja Vanha Voimala. Yhteistyökumppaneina ovat toistaiseksi mukana LähiTapiola, VR, YIT, Osuuspankki, RTV, Aamuposti ja Feeniks Café, mutta lisävoimia kaivataan. Kaikenlainen apu on tervetullutta! Rahoituskohde voi olla vaikkapaVärttinän konsertti, matkakeskuksen parkkihallin seinämaalaukset, Voimalan avajais-tapahtuma, kaikille avoin Kaupunkilaisten Galleria tai lukuisat yksittäiset näyttelyt, työpajat ja esitykset. Yhtenä oivallisena esimerkkinä mainittakoon nuorten Mesta-projekti, jonka myötä nuoret rakentavat itselleen ammatti-taitelijoiden johdolla oman toimintapaikan. Esityksiä, näyttelytiloja ja työpajoja voi halutessaan korvamerkitä oman yrityksensä nimiin. Näin voi mahdollistaa tapahtumalle arvokasta sisältöä ja saada näkyvyyttä omalle yritykselleen. Osa teoksista on jäämässä pysyviksi. Pienilläkin summilla saadaan ihmeitä aikaan ja myös materiaalinen tuki on tervetullutta!

Vastineeksi tapahtuma tarjoaa näkyvyyttä Art Hämeen kotisivuilla, paino-tuotteissa, tapahtumapaikoilla ja tapahtumien esittelyjuonnoissa. Yrityksen henkilöstölle on myös varattavissa lippuja tapahtumiin vastineeksi yhteistyö-kumppanuudesta. Kysy myös mahdollisuutta saada taidetta yrityksen tiloihin. Näin yrityksen saa mukaan tapahtuman ohjelmaan tapahtumapaikaksi.

Lauantaina, 12. lokakuuta, klo 10-16, järjestetään Voimalassa kaikille avoimet Avajaiset ja Kulttuurimarkkinat. Täällä kulttuuritoimijat, taiteilijat ja käsityöläiset voivat esitellä toimintaansa ja myydä tuotteitaan. Yritysten kanssa voimme neuvotella avajaisiin liittyvästä näkyvyydestä.

Granitin aukiolla järjestetään samaan aikaan Ruokaa & Liikettä tapahtuma. Tarjolla kaikkea ruokaan ja sen valmistukseen liittyvää, sekä esityksiä ja performansseja.

Varmista oman yrityksesi paikka ilmoittautumalla mukaan ajoissa! Toivomme, että yrityksenne lähtee mukaan toteuttamaan Riihimäelle ikimuistoista kulttuuritapahtumaa. Onnistuessaan voimme saada Riihimäelle lisää toimeliaisuutta, kiitollisia vierailijoita ja paljon hyvää huomiota.

Parhaimmillaan olemme yhdessä rakentamassa Riihimäestä entistä parempaa paikkaa asua ja elää, ei ainoastaan mielikuvissa, vaan teoissa ja todellisuudessa.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut allekirjoittaneille.

Tervetuloa mukaan rakentamaan Riihimäelle maailman parasta Art Häme -tapahtumaa!

Kunnioittavin terveisin ja pikaisia yhteydenottoja odottaen,

Olli Soini
Koordinaattori
050-588 6867
olli@vihreatalo.fi

Katri Yrjö-Koskinen
Tuottajaharjoittelija
040-592 5002
katri.yk@arshame.com
 

www.arshame.com