Varikset, tarinat ja aforismit valtaavat Vihreän Talon

Vihreä Talo
24.10.2013 klo 18.00

viewer

Samuli Parosen seuran kirjallinen ilta on lukevien ja kirjoittavien ihmisten tapaaminen. Illan keskusteluja rytmittävät Tom Kaliman varisrunojen ja -kuvien lisäksi RunoRinkiläisten ja Proosareiden aforismit, runot ja tarinat.

”Peilistä katsoo varis” on monimerkityksinen ajatus. Katsooko variksen ikään tullut mies peiliin, näkeekö hän jonain aamuna itsensä uusin silmin vai ovatko illuusio ja tosi ristiriidassa? Näitä teemoja Tom Kalima pohtii runoissaan, joissa huumori ja koskettava arkirealismi keskustelevat.
Näyttelyn variskuvat osoittavat, että varis on aliarvostettu lintu. Paitsi viisas, varis on myös kaunis, kuten variksen ikään tullut ihminenkin. Runot lukee Kansallisteatterin entinen näyttelijä Simo Tamminen.

”Maailma on sana”, on Samuli Parosen ehkä kuuluisin aforismi. Julia Cameronin kirjassa Tie luovuuteen sanotaan, ”Jokainen on pohjimmiltaan luova.” Cameronin mielestä luovuudessa on kyse hyvästä energiasta, sisäisestä virtauksesta ja jopa henkisestä sähköisyydestä.

Sekä Parosen, että Cameronin ajatukset ovat viehättäviä. Ajatukset ja tunteet virtaavat ihmisten sisällä. Ne ilmestyvät paperille tai tietokoneen näytölle kirjaimina. Kirjaimet muodostavat sanoja ja sanat lauseita. Lauseet virkkeitä ja lopulta syntyy kokonainen tarina, kertomus, novelli tai runo.
ArtHäme-tapahtumaan kuuluva Samuli Parosen seuran kirjallinen ilta alkaa Vihreässä Talossa kello 18.00.