TAUSTAA

ART HÄME-taideviikot on vuorovuosin hämäläisissä kaupungeissa kiertävä festivaali. Vuonna 2009 Hämeen taidetoimikunta loi Hämäläisen taideviikon mallin nimellä ARS HÄME, Riihimäelle kootun ensimmäisen taideviikon yhteydessä. Seuraavina vuosina taideviikot järjestettiin uusin teemoin ja variaatioin Forssassa ja Hämeenlinnassa.

Mallia sovelletaan ja kehitetään kunkin paikkakunnan tarpeiden ja kiinnostusten mukaan, ja vuodesta 2011 tapahtuma on kantanut ART HÄME -nimeä.

Kunkin vuoden tapahtuman teeman määrittelee paikkakunnan kulttuuritoimijoista koostuva suunnittelutyöryhmä. Taideviikot muodostuvat näyttelyistä, tapahtumista, seminaareista ja työpajoista, joita yhdistää paikkakunnan toimijoiden yhdessä valitsema teema. Vuoden 2013 teemana on ELÄVÄ TAIDE.

Riihimäen tapahtumasta on kehittymässä poikkitaiteellinen kaupunkitapahtuma, jossa keskeisessä osassa on kuvataiteiden lisäksi myös musiikki, osallistava taide, sekä esittävät taiteet. ART HÄME 2013 on kaikkien kaupunkilaisten oma kulttuuritapahtuma.

Tervetuloa mukaan ART HÄME 2013 -tapahtumaan!