Lasten lasiteos teemalla ”Elävä lasi”

Lasismi, Lasitehtaanaukio 2
19.10. ja 26.10. klo 11-15

Lasismi toteuttaa yhdessä lasten kanssa lasiteoksen teemalla Elävä lasi. Valmis teos ja teoksen synnystä kertova valokuvanäyttely esitellään Riihimäen rautatieaseman aulassa Art Häme tapahtuman jälkeen. Art Häme tapahtuman aikana lapset osallistuvat veistokseen tulevien lasiosien ideointiin piirtämällä, maalaamalla ja muovailemalla muovailuvahasta. Lasismin lasinpuhaltajat toteuttavat lasten ideoita.

19.10. lauantaina klo 11-15 lapset voivat tulla Lasismiin ideoimaan teosta ja katselemaan lasinpuhallusta, ensimmäisiä osia valmistetaan lasten ideoiden pohjalta.
26.10. lauantaina klo 11-15 toteutetaan lisää lasten ideoita Lasismissa.

Teos elää koko ajan ja tarkkoja sääntöjä tai suuntaviivoja ei aseteta. Valmis teos on siis lasten ja lasitaiteilijoiden luovuuden ja yhteistyön tulos. Teoksen kokoaminen tapahtuu Art Häme tapahtuman jälkeen ja se esitellään kokonaisuudessaan Riihimäen Rautatieaseman aulassa.

Tapahtuman tarkoituksena on luoda lapsille mahdollisuus toteuttaa itseään erikoisen materiaalin parissa ja päästä tutustumaan perinteikkääseen kädentaitoon sekä luoda yhdessä taidetta. Tapahtuma myös avaa uusia näkökulmia lasinpuhaltajien omaan taiteelliseen työskentelyyn ja auttaa näkemään materiaalin lasten silmin, teknisten rajoitteiden ja materiaalin ominaisuuksien ulkopuolelta. Kaikenikäiset lapset 2v.-15v. ovat tervetulleita osallistumaan lasitaideteoksen ideointiin ja toteutukseen.

Tapahtuman organisoi Helmi Remes (lasimuotoilija) yhdessä Lasismin jäsenten muodostaman työryhmän kanssa.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Lisätietoja Helmi Remes p. 0407655539 tai Lasismi p. 0443493400