KOULUILLE

Riihimäki
11.-27.10.2013

Tervetuloa mukaan Art Häme 2013 -tapahtumaan!

ART HÄME 2013 on koko kaupungin kulttuuri- ja taidetapahtuma. Mukana menossa ovat vapaan kentän toimijoiden ja yhdistysten lisäksi kaupungin kulttuuritalot ja oppilaitokset, sekä myös koulut ja vanhusten palvelutalot. Taiteilijavieraita kaupunkiin saapuu aina ulkomaita myöten.

Tapahtuma alkaa perjantaina 11.10. ja päättyy sunnuntaina 27.10. 2013. Kaikille avoin avajaistilaisuus ja kulttuurimarkkinat järjestetään Voimalassa lauantaina 12.10. klo 10-16.

Viikon 41 lopulla ja viikolla 43 tapahtumaan osallistuu myös Riihimäen kouluja. Ajatus on tuoda oppilaiden taidetta ja osaamista näkyville tapahtuman ajaksi, ja samalla mahdollistaa koululaisille kokemus kulttuuritapahtumaan osallistumisesta.

1) Koulut voivat laittaa kuvataiteen tunneilla tehtyjä töitä ja teoksia esille Hämeenkadun yritysten tiloihin viikoille 42 ja 43. Työt voi toimittaa ja ripustaa viikon 41 aikana. Töitä on mahdollista viedä näytille myös matkakeskuksen Liikeradalle, rautatieasemalle tai vanhaan voimlaan. Käytössä olevia näyttelytiloja voi tiedustella Eteläisen koulun opettaja Anita Rintalalta: anita.rintala(at)edu.riihimaki.fi. Nopeimmat saavat valita ensin!

2) Luokat voivat esimerkiksi äidinkielen, kuvataiteen tai musiikinopettajan johdolla järjestää taidetempauksen luokkansa kanssa. Toivomme, että tempaukset järjestetään torstaina 24.10.2013, mutta jalkautua voi myös muina päivinä. Ryhmän voi viedä mihin tahansa haluamaansa paikkaan, esimerkiksi puistoon tai kadunkulmaan, ja tehdä voi mitä tahansa, esimerkiksi piirtää ohikulkijoista muotokuvia tai laulaa joukolla laulun tai kaksi. Myös esimerkiksi kirjasto, rautatieasema, matkakeskus ja Granitin aukion esiintymislava ovat käytettävissä olevia tiloja. Jos aiot järjestää äkkiryhmän jonnekin Riihimäellä, ilmoita asiasta tapahtuman koordinaattori Olli Soinille: olli(at)vihreatalo.fi

3) Matkakeskuksen Liikeradalle avataan Kaupunkilaisten Galleria. Siellä voi olla esillä esimerkiksi opettajien omia töitä. Ehdotukset Olli Soinille. Huomaa, että tapahtumaan voi ehdottaa myös muuta, edellä mainituista poikkeavaa ohjelmaa.

www.arshame.com

olli@vihreatalo.fi / 050-588 6867